Sałatka z zupek chińskich

4.5 (163 ocen)

  • 30 min

Szybka i idealna na spotkania.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 zupki chińskie (u mnie dwie serowe, jedna rosół ostry kurczak)
    1 kukurydza w puszce
    1 pomidor
    1 świeży ogórek
    1 czerwona papryka
    1 żółtka papryka
    cienka kiełbasa np. śląska (ok. 200 g)

    sos:
    2 łyżki majonezu
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    ketchup do smaku (opcjonalnie)
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z zupek chińskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kluski z zupek chińskich rozdrabniamy, dodajemy przyprawę z kurczaka, jedną serową, zalewamy wrzątkiem, przykrywamy talerzem, odstawiamy na 5 min. Następnie odstawiamy do ostudzenia.
  • 2. Kroimy na kwadraciki papryki, pomidora, ogórka, kiełbasę. Kukurydzę odcedzamy, dodajemy do pokrojonych warzyw. Następnie dokładamy ostudzone kluski, mieszamy.
  • 3. Sos: mieszamy majonez z jogurtem. Mieszamy z sałatką, doprawiamy do smaku ketchupem i pieprzem. Smacznego ! ;))
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować