3 zupki chińskie (u mnie dwie serowe, jedna rosół ostry kurczak)
1 kukurydza w puszce
1 pomidor
1 świeży ogórek
1 czerwona papryka
1 żółtka papryka
cienka kiełbasa np. śląska (ok. 200 g)
Sałatka z zupek chińskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kluski z zupek chińskich rozdrabniamy, dodajemy przyprawę z kurczaka, jedną serową, zalewamy wrzątkiem, przykrywamy talerzem, odstawiamy na 5 min. Następnie odstawiamy do ostudzenia.
2.Kroimy na kwadraciki papryki, pomidora, ogórka, kiełbasę. Kukurydzę odcedzamy, dodajemy do pokrojonych warzyw. Następnie dokładamy ostudzone kluski, mieszamy.
3.Sos: mieszamy majonez z jogurtem. Mieszamy z sałatką, doprawiamy do smaku ketchupem i pieprzem. Smacznego ! ;))
Komentarze