Sałatka z soczewicy z ogórkiem i łososiem

5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Wyśmienita sałatka z zielonej soczewicy, świeżego ogórka i łososia wędzonego na zimno.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szklanki makaronu w kształcie ryżu (80 g)
    1 średni ogórek szklarniowy (250 g)
    kawałek jasnozielonej części pora (20 g)
    1 puszka zielonej soczewicy (240 g po odsączeniu)
    100 g łososia wędzonego na zimno w plastrach
    1-2 łyżki posiekanego koperku
    2 łyżki majonezu
    szczypta soli
    pieprz mielony
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z soczewicy z ogórkiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i studzimy.
    Ogórka myjemy, osuszamy i kroimy w ćwierćplasterki. Pora płuczemy, osuszamy, przekrawamy wzdłuż na pół, a następnie kroimy w poprzek w paseczki. Soczewicę dokładnie odsączamy z zalewy. Łososia kroimy w paseczki. Wszystkie składniki sałatki mieszamy z majonezem, doprawiamy niewielką ilością soli (łosoś jest dość słony) i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować