Sałatka z roladkami z mozzarelli i łososia

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Goście z pewnością będą zaskoczeni.

Składniki:

  • ● 10 dag mozzarelli (1 kulka)
    ● 1/2 l mleka
    ● kilka listków bazylii
    ● 5 dag plastrów wędzonego łososia
    ● liście zielonej sałaty, np. rzymskiej
    ● pomidor
    Sos:
    ● łyżeczka octu balsamicznego
    ● sok z 1/2 pomarańczy
    ● 1/2 łyżeczki musztardy
    ● 1/2 łyżeczki miodu
    ● szczypta mielonego imbiru
    ● 2 łyżki oliwy
    ● 2 łyżki niegazowanej wody mineralnej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z roladkami z mozzarelli i łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko podgrzewamy, zdejmujemy z ognia. Wkładamy mozzarellę. Po ok. 10 minutach ser wyjmujemy, delikatnie odciskamy i rozwałkowujemy na ok. 0,5-cm placek.
  • 2. Na placku układamy bazylię i łososia. Ciasno zwijamy w roladkę. Owijamy folią spożywczą i chłodzimy ok. 3 godzin. Kroimy w 1,5-cm plastry.
  • 3. Przygotowujemy sos: podane składniki dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki.
  • 4. Sałatę rwiemy na kawałki, pomidory kroimy w ósemki. Na półmisku układamy sałatę, pomidora i roladki. Polewamy sosem.

Porady

RADY Teresy Dziuk Roladki można przygotować dzień wcześniej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować