Sałatka z mięsnymi tortelloni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortelloni ugotowałam w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedziłam i zahartowałam zimną wodą. Odstawiłam do ostudzenia.
2.Pomidora umyłam, sparzyłam wrzącą wodą, obrałam ze skórki, pokroiłam w kostkę.
Pora dokładnie umyłam, przekroiłam na pół, a potem na plasterki, przelałam wrzątkiem na sicie, osączyłam.
Ogórka umyłam, obrałam ze skóry, pokroiłam kostkę.
Paprykę umyłam, usunęłam gniazda nasienne, miąższ pokroiłam w kostkę.
Kukurydzę odsączyłam z zalewy.
Ser żółty pokroiłam w kwadraciki.
3.Wszystkie składniki poza pierożkami umieściłam w misce, dodałam majonez i jogurt, doprawiłam do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszałam.
4.Dodałam przestudzone tortelloni i delikatnie wszystko razem wymieszałam, uważając, żeby pierożki się nie porozrywały.
Komentarze