Sałatka z mięsnymi tortelloni

0 (0 ocen)

Do sałatki użyłam pierożków nieco większych niż tortellini

Składniki:

  • opakowanie 25 dag tortelloni nadziewanych mięsem wieprzowym
    kawałek białej części pora
    1 pomidor
    1 nieduża czerwona papryka
    1/2 ogórka wężowego
    1/2 puszki kukurydzy konserwowej
    kilka plasterków sera salami (ok. 7 dag)
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Przystawki Majonez

Sałatka z mięsnymi tortelloni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortelloni ugotowałam w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedziłam i zahartowałam zimną wodą. Odstawiłam do ostudzenia.
  • 2. Pomidora umyłam, sparzyłam wrzącą wodą, obrałam ze skórki, pokroiłam w kostkę.
    Pora dokładnie umyłam, przekroiłam na pół, a potem na plasterki, przelałam wrzątkiem na sicie, osączyłam.
    Ogórka umyłam, obrałam ze skóry, pokroiłam kostkę.
    Paprykę umyłam, usunęłam gniazda nasienne, miąższ pokroiłam w kostkę.
    Kukurydzę odsączyłam z zalewy.
    Ser żółty pokroiłam w kwadraciki.
  • 3. Wszystkie składniki poza pierożkami umieściłam w misce, dodałam majonez i jogurt, doprawiłam do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszałam.
  • 4. Dodałam przestudzone tortelloni i delikatnie wszystko razem wymieszałam, uważając, żeby pierożki się nie porozrywały.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować