Sałatka z kurczakiem i selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z oleju i przypraw przygotować marynatę. Pierś kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przełożyć do marynaty, dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
2.Po tym czasie mięso usmażyć na rozgrzanym oleju, osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, następnie przełożyć do miski i ostudzić. Seler naciowy umyć, osuszyć i pokroić w plasterki.
3.Pora pokroić w talarki, ser żółty i ananasa w kostkę. Kukurydzę osączyć na sicie. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski z kurczakiem. Dodać 2-3 łyżki majonezu i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę przed podaniem schłodzić.
Komentarze