Sałatka dla fanów koziego sera, którego smak doskonale komponuje się z słodyczą winogron, goryczką orzechów i kwaśno-słodkim dressingiem miodowo-balsamicznym.
Składniki:
garść młodego szpinaku i rukoli
100 g koziego sera
ok. 10-12 zielonych winogron
garść orzechów włoskich
garść ziołowych grzanek
SOS:
2 łyżki oliwy
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżeczka miodu
sok z połowy cytryny
sól, pieprz
Sałatka z kozim serem i winogronami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na talerzu ułożyć szpinak i rukolę. Ser pokroić w drobną kostkę. Winogrona przekroić wzdłuż na pół. Na zieleninie ułożyć kawałki sera i połówki winogron. Posypać orzechami i grzankami. Wszystkie składniki sosu wymieszać ze sobą. Sałatkę polać przed podaniem przygotowanym dressingiem.
Komentarze