Sałatka Pieczarkowa z fetą i czosnkiem

4.49 (203 ocen)

  • 30 min

przepis dostałam od szwagra na parapetówie

  • 30 min

Składniki:


  • 1 kg pieczarek
    Opakowanie fety
    natka pietruszki
    3 ząbki czosnku
    majonez
    pieprz

    sól
Wystaw ocenę:

4.49 (203 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka pieczarkowa z fetą i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki należy umyć, następnie wrzucić je w całości do garnka z wrzącą woda osoloną i lekko posłodzoną(pół łyżeczki cukru)gotować 20−25 min, po czym odlać wodę i pozostaw do stygnięcia.
    Następnie pokroić pieczarki w kawałeczki, dodać pokrojoną w kostkę fetę, drobno posiekana natkę pietruszki, wcisnąć 3 ząbki czosnku, dodać majonez sól i pieprz(soli nie za dużo gdyż feta jest dość słona). Ja wierzch sałatki posypuje malutkimi grzankami, które robię z czerstwego chleba(kromki kroje w drobną kostkę i obsmażam na patelni), są też do kupienia gotowe grzanki.
    Sałatka powinna postać godzinke w lodówce przed podaniem aby składniki sie " przegryzły" POILECAM!!!!!!!!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować