Sałatka pieczarkowa z fetą i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki należy umyć, następnie wrzucić je w całości do garnka z wrzącą woda osoloną i lekko posłodzoną(pół łyżeczki cukru)gotować 20−25 min, po czym odlać wodę i pozostaw do stygnięcia.
Następnie pokroić pieczarki w kawałeczki, dodać pokrojoną w kostkę fetę, drobno posiekana natkę pietruszki, wcisnąć 3 ząbki czosnku, dodać majonez sól i pieprz(soli nie za dużo gdyż feta jest dość słona). Ja wierzch sałatki posypuje malutkimi grzankami, które robię z czerstwego chleba(kromki kroje w drobną kostkę i obsmażam na patelni), są też do kupienia gotowe grzanki.
Sałatka powinna postać godzinke w lodówce przed podaniem aby składniki sie " przegryzły" POILECAM!!!!!!!!!!!
Komentarze