Roladki ze szpinakiem i fetą

4.5 (184 ocen)

  • 60 min

Roladki bardzo chętnie znikają z talerzy;)

  • 60 min

Składniki:

  • • filet z piersi indyka
    • opakowanie mrożonego szpinaku
    • 150 g sera typu feta
    • 2 łyżki śmietany 12%
    • 3 ząbki czosnku
    • 2 łyżki masła
    • Płatki kukurydziane i 2 jaja do panierki
    • Delikat do mięs
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z piersi indyka myjemy a następnie osuszamy i kroimy na średnie wielkości kotlety. Poporcjowane mięso tłuczemy z obu stron na cienkie płaty. Następnie opruszamy delikatem do mięs i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. W tym czasie przygotowujemy farsz ze szpinaku. Na rozgrzanym maśle podsmażamy przepuszczony przez praskę czosnek. Gdy czosnek zeszkli się dodajemy szpinak a następnie śmietanę i rozkruszoną fetę. Podsmażamy na wolnym ogniu do uzyskania jednolitej konsystencji. Na wcześniej przygotowanym mięsie z indyka kładziemy przestygnięty farsz ze szpinaku i zawijamy wszystko w roladki. Następnie panierujemy w jajku i rozgniecionych płatkach kukurydzianych. Roladki kładziemy na rozgrzany olej na patelni i smażymy z każdej strony.
    Roladki podajemy z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować