Roladki ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z piersi indyka myjemy a następnie osuszamy i kroimy na średnie wielkości kotlety. Poporcjowane mięso tłuczemy z obu stron na cienkie płaty. Następnie opruszamy delikatem do mięs i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. W tym czasie przygotowujemy farsz ze szpinaku. Na rozgrzanym maśle podsmażamy przepuszczony przez praskę czosnek. Gdy czosnek zeszkli się dodajemy szpinak a następnie śmietanę i rozkruszoną fetę. Podsmażamy na wolnym ogniu do uzyskania jednolitej konsystencji. Na wcześniej przygotowanym mięsie z indyka kładziemy przestygnięty farsz ze szpinaku i zawijamy wszystko w roladki. Następnie panierujemy w jajku i rozgniecionych płatkach kukurydzianych. Roladki kładziemy na rozgrzany olej na patelni i smażymy z każdej strony.
Roladki podajemy z ziemniakami i surówką.
Komentarze