Pyszne i łatwe wykonaniu roladki z piersi indyka z plasterkiem sera i odrobiną masła wprost rozpływają się w ustach,są idealne na niedzielny obiad lub wizytę gości.
Roladki serowo-maślane z piersi indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Myjemy i kroimy pierś z indyka,w zależności od wielkości piersi na 2/3 kotlety. Następnie rozbijamy tłuczkiem,na rozbite kotlety kładziemy plasterek sera i kawałek masła. Zawijamy i dla pewności, że się nie rozwiną można je obwiązać nitką. Na dwóch talerzykach przygotowujemy: rozbełtane posolone i przyprawione jajko, a na drugim bułkę tartą. Moczymy roladki w jajku i obtaczamy w bułce tartej. W między czasie gotujemy ziemniaki.
2.Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy, i smażymy roladki dokładnie z każdej strony.
3.Jak ziemniaki są już w pół miękkie, solimy. Usmażone roladki podajemy z ziemniakami ( mogą być całe, jak i puree) i ulubiona surówką ( w moim przypadku buraczki). Smacznego.
Komentarze