1.Ubijamy pianę z białek. Dodajemy cukier. Proszek mieszamy z octem – dodajemy do masy. Na koniec delikatnie łączymy z mąką.
2.Ubijamy żółtka, jaja i cukier. Dodajemy mąkę, proszek i kakao.
3.Na blaszkę układamy ciasto na przemian – raz białe, raz ciemne, jedno obok drugiego, następnie delikatnie przemieszamy widelcem.
4.Ciasto pieczemy ok 40 minut w 150-180 stopniach
5.Gotujemy mleko i dodajemy mąki oraz cukry robiąc budyń. Następnie miksujemy margarynę na puszysty krem i dodajemy zimny budyń.
6.Upieczone i wystudzone ciasto przekroić na pół, przełożyć jedną część kremu, na to układamy biszkopty maczane w galaretce. Zalewamy tężejącą galaretką i kładziemy drugą część kremy oraz przykrywamy drugą połową ciasta. Polewamy polewą. Ciasto można nasączyć, jeśli wydaje nam się, że może być zbyt suche.
Komentarze