Podkówki

4.51 (144 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Polecam podkówki na imprezy z dziećmi, szybko znikają ze stołu.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg mąki pszennej
    2 kostki margaryny
    4 żółtka
    1 ½ szkl śmietany
    7 dag drożdży
    1 cukier waniliowy
    2 łyżki cukru pudru
    Ponadto:
    250 ml powidła jabłkowego
    3 łyżki cukru kryształu
Wystaw ocenę:

4.51 (144 ocen)

Zobacz również:

Desery

Podkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Z podanych składników zagniatamy jednolitą masę. Rozwałkowujemy ciasto na grubość pół cm, wycinamy nożem prostokąty.
    2. Na każdy kawałek nakładamy pół łyżeczki powidła, składamy na pół i krawędzie tniemy nożem.
    3. Każde ciastko moczymy w białku i w cukrze. układamy na formach w kształcie podkówek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować