Placuszki waniliowe z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne, szybkie i proste placuszki waniliowe z jabłkami, bardzo nam smakują na ciepło ale również na zimno..........SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jabłka 3 sztuki średnie,
    mąka tortowa 2 szklanki,
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
    cukier wanilinowy 1 opakowanie,
    cukier 3 łyżki,
    sól 1/2 łyżeczki,
    jajka 2 sztuki "L",
    mleko 3/4 litra,
    olej rzepakowy do smażenia - ile potrzeba,
    cukier puder do posypania - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki z jabłkami

Placuszki waniliowe z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placuszki waniliowe z jabłkami 1. Do pojemnika wsypać mąkę tortową, cukier wanilinowy, cukier, sól, proszek do pieczenia, dodać jajka, wlać mleko i wszystko dokładnie wymieszać na gładką masę o nie za gęstej konsystencji.
  • Placuszki waniliowe z jabłkami 2. Obrane jabłka bez gniazdek nasiennych zetrzeć w rozdrabniaczu na tarczy plastry.

    Jabłka wsypać do ciasta, wymieszać i zostawić na 20 minut.
  • Placuszki waniliowe z jabłkami 3. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, kłaść nie za duże i nie za grube porcje ciasta, na średnim ogniu smażyć na złocisto z każdej strony.
  • Placuszki waniliowe z jabłkami 4. Usmażone odkładać na talerz i smażyć kolejne porcje placuszków, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować