Niebiański deser z kaszą kus kus

4.49 (196 ocen)

Jak się okazuje, z kaszą kus kus możemy wyczarować nie tylko pyszny obiad ale i niezwykły deser!

Składniki:

  • szklanka kaszy kus kus
    szklanka mleka
    1/2 szklanki wody
    2 łyżki cukru
    cukier puder do smaku
    200ml śmietanki 30%
    banan
    mały jogurt naturalny
    kilka łyżek wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

4.49 (196 ocen)

Zobacz również:

Kremówka Desery

Niebiański deser z kaszą kus kus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko i wodę łączymy ze sobą, doprowadzamy do wrzenia.

    Kaszkę kus kus zasypujemy 2 łyżkami cukru i zalewamy wrzącym mlekiem z wodą. Przykrywamy i odstawiamy do wystudzenia.
  • 2. Zimną kremówkę mocno ubijamy, dodajemy cukier puder do smaku i łączymy z wystudzoną kaszką. Przekładamy do pucharków. Na wierzchu układamy plasterki banana.
  • 3. Jogurt mieszamy z wiórkami, delikatnie słodzimy i dekorujemy nim nasz deser.

Porady

Zamiast banana możemy użyć innych owoców, np brzoskwiń z puszki. Taki deser może być także pysznym śniadaniem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kuskus Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować