NAJŁATWIEJSZE CIASTO W ŚWIECIE

4.5 (147 ocen)

  • 20 min

INSPIRACJA : Mama alergika gotuje , dziekuje za inspiracje ;)Przepis troche zmodyfikowałam - wyszło pysznie ,

  • 20 min

Składniki:

  • 5 jaj
    200 gram cukru
    190 gram mąki pszennej
    3 łyżeczki kakao
    7 łyżek oleju słonecznikowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 łyżeczki dżemu z czarnych czereśni
    3 łyżki rodzynek
    1 jabłko
    1 gruszka
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Najłatwiejsze ciasto w świecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babka 1. Jajka miksujemy z cukrem , dodajemy przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia - dalej miksujemy dodając olej .
  • babka 2. Ciasto dzielimy na dwie części do jednej dodajemy kakao oraz dżem czereśniowy - miksujemy , do drugiej rodzynki-mieszamy.
  • babka 3. Wykładamy - wylewamy po łyżce z każdego rodzaju ciasta jak ZEBRE do keksówki ( u mnie 30x12 cm ) wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą .Na wierzch układamy pokrojone owoce - lekko je wciskając w ciasto .
    Pieczemy w nagrzanym piekarniku 170 stopni około 70 minut :)
    - do suchego patyczka :)


    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować