Muszle z tuńczykiem

4.5 (143 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Znakomita przekąska na imprezy.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 sztuk muszli conchiglioni,
    100 g ryżu,
    2 puszki tuńczyka w oleju,
    3 jajka,
    1/2 puszki kukurydzy,
    1/2 cebuli,
    3 łyżki majonezu,
    sól i pieprz,
    liście sałaty,
    szczypiorek i rzodkiewka do dekoracji.
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Musy Przystawki

Muszle z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Muszle chonchiglioni ugotować al dente w osolonym wrzątku z odrobiną oleju. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Ryż ugotować w osolonym wrzątku i wystudzić. Tuńczyka odsączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem. Cebulę pokroić w kostkę. Do ryżu dodać pokrojone jajka, cebulę, osączoną z zalewy kukurydzę oraz tuńczyka. Całość doprawić solą, pieprzem i wymieszać z majonezem. Muszle napełnić farszem i rozłożyć na liściach sałaty. Udekorować piórkami szczypiorku i rzodkiewką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować