20 sztuk muszli conchiglioni,
100 g ryżu,
2 puszki tuńczyka w oleju,
3 jajka,
1/2 puszki kukurydzy,
1/2 cebuli,
3 łyżki majonezu,
sól i pieprz,
liście sałaty,
szczypiorek i rzodkiewka do dekoracji.
Muszle z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Muszle chonchiglioni ugotować al dente w osolonym wrzątku z odrobiną oleju. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Ryż ugotować w osolonym wrzątku i wystudzić. Tuńczyka odsączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem. Cebulę pokroić w kostkę. Do ryżu dodać pokrojone jajka, cebulę, osączoną z zalewy kukurydzę oraz tuńczyka. Całość doprawić solą, pieprzem i wymieszać z majonezem. Muszle napełnić farszem i rozłożyć na liściach sałaty. Udekorować piórkami szczypiorku i rzodkiewką.
Komentarze