Muszle z tuńczykiem

  • wyświetlono: 1172 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Znakomita przekąska na imprezy.

1dd
  • 20 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

20 sztuk muszli conchiglioni,
100 g ryżu,
2 puszki tuńczyka w oleju,
3 jajka,
1/2 puszki kukurydzy,
1/2 cebuli,
3 łyżki majonezu,
sól i pieprz,
liście sałaty,
szczypiorek i rzodkiewka do dekoracji.

Sposób przygotowania przepisu:

Muszle z tuńczykiem

  • 1. Muszle chonchiglioni ugotować al dente w osolonym wrzątku z odrobiną oleju. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Ryż ugotować w osolonym wrzątku i wystudzić. Tuńczyka odsączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem. Cebulę pokroić w kostkę. Do ryżu dodać pokrojone jajka, cebulę, osączoną z zalewy kukurydzę oraz tuńczyka. Całość doprawić solą, pieprzem i wymieszać z majonezem. Muszle napełnić farszem i rozłożyć na liściach sałaty. Udekorować piórkami szczypiorku i rzodkiewką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

muszle z tuńczykiemmakaron muszle nadziewany tuńczykiem

Komentarze

Podobne przepisy

Faszerowane muszle z makaronu.

Dodane przez: weronika63

Faszerowane muszle z makaronu

Makaronowe muszle nadziewane twarogiem...

Muszle z farszem mięsno-warzywnym

Dodane przez: RedakcjaPP

Muszle z farszem mięsno-warzywnym

Muszle z tym sycącym farszem podaję...

Jajka z tuńczykiem

Dodane przez: czarrna

Jajka z tuńczykiem

Jajka z pastą rybną

Tortille z tuńczykiem

Dodane przez: AnetaJ

Tortille z tuńczykiem

Tortilla z tuńczykiem na zimno....

Muszle z pesto i ricottą

Dodane przez: RedakcjaPP

Muszle z pesto i ricottą

Studiuję historię w Sewilli. Muszle...

Jajka faszerowane z tuńczykiem

Dodane przez: Gosia123

Jajka faszerowane z tuńczykiem

Jajka faszerowane z tuńczykiem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE