15 sztuk makaronu duże muszle
2 jajka
1 mniejsza czerwona papryka
2 średnie ogórki kiszone
2 puszki tuńczyka w oleju lub w sosie własnym
3 łyżki majonezu
pieprz do smaku
Muszle z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Ostudzić. Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, wykroić gniazdo nasienne, pokroić w kostkę. Ogórki również pokroić w kostkę. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Przełożyć do miski. Do tuńczyka dodać jajka, paprykę, ogórki, majonez oraz pieprz. Dokładnie razem wymieszać. Przygotowanym farszem nadziewać ugotowane wcześniej muszle. Przed podaniem schłodzić.
Komentarze