Muszle z tuńczykiem

4.5 (165 ocen)

bardzo smakowita przekąska

Składniki:

  • 15 sztuk makaronu duże muszle
    2 jajka
    1 mniejsza czerwona papryka
    2 średnie ogórki kiszone
    2 puszki tuńczyka w oleju lub w sosie własnym
    3 łyżki majonezu
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Muszle z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Ostudzić. Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, wykroić gniazdo nasienne, pokroić w kostkę. Ogórki również pokroić w kostkę. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Przełożyć do miski. Do tuńczyka dodać jajka, paprykę, ogórki, majonez oraz pieprz. Dokładnie razem wymieszać. Przygotowanym farszem nadziewać ugotowane wcześniej muszle. Przed podaniem schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować