Muszle z tuńczykiem

  • wyświetlono: 1019 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

bardzo smakowita przekąska

Kasia S

Składniki

15 sztuk makaronu duże muszle
2 jajka
1 mniejsza czerwona papryka
2 średnie ogórki kiszone
2 puszki tuńczyka w oleju lub w sosie własnym
3 łyżki majonezu
pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Muszle z tuńczykiem

  • 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Ostudzić. Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, wykroić gniazdo nasienne, pokroić w kostkę. Ogórki również pokroić w kostkę. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Przełożyć do miski. Do tuńczyka dodać jajka, paprykę, ogórki, majonez oraz pieprz. Dokładnie razem wymieszać. Przygotowanym farszem nadziewać ugotowane wcześniej muszle. Przed podaniem schłodzić.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmakaronszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylatuńczykprzekąskakolacjamuszle

Komentarze

Podobne przepisy

Kanapka tortilla z tuńczykiem

Dodane przez: Lipcowadziewczyna

Kanapka tortilla z tuńczykiem

Sycąca tortilla z chrupiącymi warzywami...

muszle z nadzieniem

Dodane przez: edytakkk

Muszle z nadzieniem serowo - cebulowym

Pyszna przystawka, którą możemy...

Muszle z łososiem i truskawkami

Dodane przez: aczp1

Muszle z łososiem i truskawkami

Pobyt w Porto i zebrane tam muszle...

Faszerowane muszle z makaronu.

Dodane przez: weronika63

Faszerowane muszle z makaronu

Makaronowe muszle nadziewane twarogiem...

Jajka z tuńczykiem

Dodane przez: czarrna

Jajka z tuńczykiem

Jajka z pastą rybną

Muszle ze szpinakiem i fetą zapiekane z startym serem

Dodane przez: LucyG

Muszle ze szpinakiem i fetą zapiekane z startym...

Efektowne danie, doskonała- jadalna...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE