1.Biszkopt:
Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier i pojedyńczo żółtka cały czas miksując.Dodać przesianą mąkę z proszkiem i z kakao. Lekko wymieszać. Wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Boków niczym nie smarować. Piec 50min w 170st. C. Odstawić do całkowitego ostudzenia. Przekroić na 3 części. Nasączyć ostudzoną kawą.
Masa:
Ugotowaną masę z batonów, czekolady, mleka i cukru ostudzić.
Masło utrzeć na puszysto, dodawać żółtka cały czas miksując.Wódkę i czekoladową masę wlewać małymi porcjami. Miksować do gładkości. Można odstawić na jakiś czas do lodówki, żeby masa lekko stężała, ponieważ bezpośrednio po miksowaniu jest dosyć rzadka.
Przełożyć biszkopt masą i schłodzić najlepiej przez całą noc.
Komentarze