Mizeriaz ogórków kiszonych

4.97 (188 ocen)

Może posłużyć, jako dobra przystawka do obiadu.

Składniki:

  • * 10 ogórków kiszonych,
    * 1 cebula,
    * pęczek koperku lub 3 łyzki mrozonego kopru (ja dodałam mrożony),
    * 1 ząbek czosnku,
    * pęczek rzeżuchy,
    * 2 łyżkiki majonezu,
    * 5 łyżek śnietany,
    * szczypta pieprzu,
    * 1/3 łyżeczki tymianku.
Wystaw ocenę:

4.97 (188 ocen)

Zobacz również:

Mizeria Ogórki kiszone Przystawki

Mizeriaz ogórków kiszonych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki kiszone zetrzeć na grubej tarce i dać na sito, aby odsączyć od nadmiaru soku.
    Gdy ogórki się odsączą, dodać je do miski.
  • 2. Ząbek czosnku zetrzeć na drobnej tarce. Dodać z rzeżuchą, pieprzem, tymiankiem i koprem. Wszystko wymieszać.
  • 3. Majonez wymieszać z śmietaną i dodać do mizerii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować