MILKIWAY

0 (0 ocen)

Ciasto jest łatwe i szybkie do przygotowania, a przy tym przepyszne.

Składniki:

  • Ciasto biszkoptowe:
    4 jaja, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    3 łyżeczki kakao
    Masa:
    1 śmietanka 30%, 3 śmietanki fix, 3 łyżki cukru pudru
    Masa czekoladowa:
    1 czekolada gorzka, 1 czekolada mleczna, 0,5 kostki margaryny, 3 jaja

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Milkiway - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jajka utrzyj z cukrem. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i kakao, wymieszaj. Ciasto wylej na blachę wysmarowaną masłem i posypaną bułkę tartą. Piecz 25-30 minut. Blacha do ciasta powinna mieć wymiary 35x24cm.
    2. Śmietankę miksujemy, dodając 3 śmietanki fix i 3 łyżki cukry pudru. Ubitą masę rozłożyć na ostudzonym biszkopcie.
    3. Margarynę rozpuścić, dodając pokruszone czekolady i odstawić do wystygnięcia. Następnie do ostudzonej masy dodać 3 żółtka i wymieszać. 3 białka ubić na sztywną pianę i połączyć z masą czekoladową. Masę wylać na wierzch ciasta. Ciasto chłodzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować