MILKIWAY

4.5 (146 ocen)

Lubicie batoniki MILKIWAY? Jeśli tak, to idealne ciasto dla was!

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jaj
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2-3 łyżeczki kakao

    Masa mleczna:
    1/2 szklanki mleka
    3/4 szklanka cukru
    2 opakowania cukru waniliowego

    250g margaryny
    2 szklanki mleka w proszku

    Polewa czekoladowa:
    1,5 czekolady mlecznej + 6 łyżek mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery

Milkiway - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • MILKIWAY 1. Przygotować blaszkę o wymiarach 25x36, piec w temp. 150stopni przez ok. 25 min. Przestudzone ciasto przeciąć na pół.

    Masa mleczna:
    1/2 szklanki mleka
    3/4 szklanka cukru
    2 opakowania cukru waniliowego
    (zagotować i ostudzić!)

    Margarynę utrzeć, dodać ostudzone, słodkie mleko i na końcu dodać mleko w proszku, masą przełożyć biszkopt.

    Polewa czekoladowa:
    1,5 czekolady mlecznej + 6 łyżek mleka, rozpuścić czekoladę, połączyć z mlekiem i polać ciasto.

    SMACZNEGO! ;)

Porady

Masa mleczna musi być naprawdę bardzo ostudzona.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować