MIELONE INACZEJ

0 (0 ocen)

  • 50 min

Sposób Na Efektowny, Pyszny I Szybki Obiad, Idealne Danie Na Kolacje We Dwoje...

  • 50 min

Składniki:

  • Mięso mielone,
    Sól, Pieprz, Czosnek, Przyprawa do ziemniaków,
    Jajko, Bułka pszenna,
    Podsmażona cebula,
    Boczek pokrojony w kostkę,
    Kechup, lub przecier pomidorowy,
    Podsmażone pieczarki,
    Czerwona papryka,
    Ogórki kiszone,
    Ziemniaki,
    Serek topiony śmietankowy pokrojony w kostkę,
    Śmietana (12-18 %),
    Starty żółty ser.





Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone doprawiamy tak jak na kotlety. Dodać sól , pieprz, czosnek, jajko, przesmażoną cebulę i namoczoną w wodzie, następnie odciśniętą bułkę pszenną. Następnie formować miseczki, np.szklanką, obklejać jej spód tak na wysokość 5-6 cm. Każdą z „miseczek” posmarować kechupem lub przecierem pomidorowym). Teraz po kolei dodajemy np. pieczarki przesmażone z cebulą, boczek pokrojony w kostkę, czerwona cebula, papryka, ogórek kiszony, serek topiony śmietankowy pokrojony w kostkę. Wcześniej gotujemy ziemniaki i gnieciemy je na gładką masę dodając troszkę przyprawy do ziemniaków. Robimy z masy ziemniaczanej takie a’la czapeczki i kładziemy na każdej z „mielonych miseczek”. Smarujemy śmietaną (12-18 %) i posypujemy żółtym serem. Pieczemy ok 50 min w 180 *
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować