Mielone inaczej

5 (193 ocen)

Pyszne, soczyste i bardzo oryginalne mielone to super alternatywa tradycyjnych kotletów.

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa wieprzowego mielonego (u mnie łopatka)
    15 dkg żółtego sera
    20 dkg pieczarek
    1/2 cebuli
    1,5 łyżki bułki tartej
    natka pietruszki - świeża lub suszona
    sól i pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i cebulę kroję w kostkę i podsmażam na oleju. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. Mięso przekładam do miski, dodaję pieczarki, ser, cebulę, bułkę tartą i natkę. Przyprawiam solą i pieprzem. Formuje małe kotleciki i smażę na oleju na średnim ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować