1.Biszkopt;
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i kakao i lekko wymieszać. Piec 30-40 minut w temp 170 C
2.Placek;
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta i lekko zamieszać, Piec 20-30 minut w temp 160 C
3.Jabłka;
Jabłka ostruż zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Rozpuść galaretki w 1/2 szklanki wody. Jabłka podziel na 2 części. Do każdej z nich dodać rozpuszczone galaretki.
4.Masa;
Z mleka , cukru waniliowego oraz budyniu ugotować budyń. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i powoli dodawać przestudzony budyń cały czas ucierając.
Komentarze