Lekko czekoladowo-cynamonowe ciasto bez margaryny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajko i cukier miksujemy. W oddzielnej miseczce łączy jogurt z łyżeczką proszku do pieczenia i odstawiamy na kwadrans.
Dodajemy jogurt do masy jajecznej. Mieszamy.Potem dodajemy stopniowo mąkę, olej, cynamon oraz kakao.Miksujemy.
Mała blachę smarujemy lekko masłem i obsypujemy cukrem. Wkładamy mase do blachy i pieczemy przez 25 minut w nagrzanym do 180 s piekarniku.
Polewa:
Wszystkie składniki na polewę łączymy razem w garnuszku i podgrzewamy do połączenia. Gdy ciasto jest jeszcze letnie zalewamy je przygotowaną letnią polewąi odstawiamy do ostygniecia, Smacznego.
Porady
Mozna dodac troche wiecej kakao wtedy ciasto bedzie mocniejsze w smaku.
skladniki na keksówke , ale mozna upiec w nieco mniejszej wtedy ciasto bedzie wyzsze.
Komentarze