Lekka i pełnowartościowa sałatka

4.5 (147 ocen)

  • 10 min

Sałatka jest idealna na śniadanie. Łatwo ją przygotować a dodatek serka wiejskiego i pieczywa chrupkiego zapewnia uczucie sytości. Idealna podczas diety z uwagi na niskokaloryczność.

  • 10 min

Składniki:

  • mieszanka sałat ( ja użyłam mix sałat z rukolą)
    szpinak
    jajko
    3 łyżki oliwy z oliwek
    3 łyżki wody
    pół opakowania serka wiejskiego
    2 kromki pieczywa WASA
    pieprz, sół, zioła do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Lekka i pełnowartościowa sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SOS:
    Gotujemy jajko na twardo, studzimy. Z jajka wyjmujemy żółtko. Białko kroimi i wrzucamy do miski. Żółtko miażdżymy z 3 łyżkami wody, 3 łyżkami oliwy i oliwek, pieprzem, solą i ziołami do powstania sosu. Mix sałatek wrzucamy do mieseczki z pokrojonym białkiem, następnie dodajemy szpinak, serek wiejski. Sosem polewamy sałatkę. Dodajemy pokrojone kromki pieczywa WASA i gotowe:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować