Sałatka jest idealna na śniadanie. Łatwo ją przygotować a dodatek serka wiejskiego i pieczywa chrupkiego zapewnia uczucie sytości. Idealna podczas diety z uwagi na niskokaloryczność.
10 min
Składniki:
mieszanka sałat ( ja użyłam mix sałat z rukolą)
szpinak
jajko
3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki wody
pół opakowania serka wiejskiego
2 kromki pieczywa WASA
pieprz, sół, zioła do smaku
Lekka i pełnowartościowa sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SOS:
Gotujemy jajko na twardo, studzimy. Z jajka wyjmujemy żółtko. Białko kroimi i wrzucamy do miski. Żółtko miażdżymy z 3 łyżkami wody, 3 łyżkami oliwy i oliwek, pieprzem, solą i ziołami do powstania sosu. Mix sałatek wrzucamy do mieseczki z pokrojonym białkiem, następnie dodajemy szpinak, serek wiejski. Sosem polewamy sałatkę. Dodajemy pokrojone kromki pieczywa WASA i gotowe:)
Komentarze