Łazanki ze świeżą kapustą i pieczarkami

4 (3 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Łazanki można przyrządzać na wiele sposobów. Poniżej jeden z nich – łazanki z świeżą kapustą, pieczarkami i boczkiem. To wyjątkowo proste do przygotowania danie. Jest smaczne i treściwe.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 400g makaronu łazanki
    200g pieczarek
    Pół główki malej, białej kapusty
    1 cebula
    200g wędzonego boczki
    olej
    pieprz, sól, maggi
    koperek
Wystaw ocenę:

4 (3 ocen)

Zobacz również:

Łazanki Kapusta z grzybami

Łazanki ze świeżą kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować i ugotować, aż będzie miękka, odlać wodę i odcisnąć. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Boczek pokroić kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę, usmażyć na złoty kolor. Dodać pieczarki, wymieszać, podsmażyć. Gdy woda odparuje, dodać boczek, podsmażyć. Wszystko razem połączyć i doprawić - kapusta powinna być pikantna. Na koniec dodać kapustę, wymieszać.

    Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu dodając do wody 2 łyżki oleju, żeby makaron się nie skleił. Po ugotowaniu makaron odcedzić i przelać zimną wodą.
    Podsmażoną kapustę z grzybami i cebulką przełożyć do garnka, dodać ugotowany makaron, dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać posiekany koperek. Całość chwilkę podsmażyć żeby smaki się połączyły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pieczarki Boczek Kapusta biała

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować