Kotlety mięsno-ziemniaczane

5 (2 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Często zostaje nam mięso po ugotowaniu rosołu. To mięso można wykorzystać do pysznych kotletów miesno-ziemnaczanych. Te kotlety najlepiej smakują z surówką z kapusty kiszonej.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 70 dkg mięsa z rosołu (może być wołowe, z indyka)
    10 ziemniaków
    2 jaja
    1 cebula
    Sól
    Pieprz
    Olej do smażenia
    Bułka tarta
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Kotlety ziemniaczane

Kotlety mięsno-ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 5 ziemniaków ugotować, drugie 5 ziemniaków zostawić surowych.. Mięso, ziemniaki i cebulę zmielić do miski. Do tego dodać jaja, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać.

    Formować małe kotleciki i następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju z każdej strony.

    Smacznego! !!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować