Kapusta z kalafiorem na masełku

4.49 (198 ocen)

Każdy z nas pewnie kosztował kalafiora w bułce tartej a ja urozmaiciłam potrawę i jest naprawdę wyjątkowa.

Składniki:

  • 1 kalafior
    1 mała główka kapusty
    masło
    bułka tarta
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (198 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kapusta z kalafiorem na masełku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior dzielimy na różyczki, myjemy i obgotowujemy do miękkości. Kapustę szatkujemy i także obgotowujemy do miękkości. Odcedzamy.
    Na patelni roztapiamy ok. 0,5 kostki masła i gdy masło już jest roztopione dodajemy kalafior i kapustę. Podsmażamy 5-7 minut dodajemy bułkę tartą według uznania i przyprawiamy solą i pieprzem.

Porady

Można dodać koperek do smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować