Prawdziwki smażone na masełku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Takie prawdziwki idealnie nadadzą się jako dodatek do drugiego dania lub można je zjeść z świeżą bułeczką, ja mogłabym je jeść na okrągło. W całym domu pachnie masełkiem z grzybkami.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g prawdziwków
    1/2 kostki prawdziwego masła
    1/2 łyżeczki soli
    odrobina zieleniny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Prawdziwki smażone na masełku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać masło i przełożyć grzyby świeże lub mrożone, smażyć. Grzyby do smaku posolić i smażyć aż lekko zmiękną. Ozdobić posiekaną drobno natką pietruszki, podawać prosto z patelni jeszcze gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Masło Prawdziwki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować