jaja faszerowane

4.5 (181 ocen)

  • 20 min

najczęściej robię je na święta wielkanocne, ale na inne imprezy też pasują, są kolorowei smaczne.

  • 20 min

Składniki:

  • 5jaj
    pieczarki 5 szt
    papryka czerwona 1szt
    szynka konserwowa 3 plastry
    2 łyżki margaryny
    2 łyżki majonezu
    koperek
    sól, pieprz- do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jaja faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jaja faszerowane 1. Jaja gotujemy na twardo, obieramy, przekrajamy na pół. Z każdej połówki
    wyciągamy łyżeczką żółtko i gnieciemy widelcem.
  • jaja faszerowane 2. Pieczarki i pół papryki kroimy w małą kosteczkę i podsmażamy na margarynie tak aby woda wyparowała, studzimy i dodajemy dożółtek. Szynkę kroimy w kosteczke i wrzucamy do reszty, na końcu dodajemy posiekany koperek, majonez, sól, pieprz i wszystko mieszamy.
  • 3. Do każdej połówki jaja nakładamy łyżeczkę farszu. Resztę papryki kroimy w kosteczkę i zdobimy przystawkę (można ją udekorować także kolorowymi paprykami ja użyłam tylko czerwonej). Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować