Jagodowe Niebo

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Doskonałe na rodzinne spotkania.

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Biszkopt:
    3 jajka
    1/2 szklanki cukru
    1/2 szklanki mąki pszennej
    1/2 mąki ziemniaczanej
    3 łyżki oleju
    1 łyżeczka [proszku do pieczenia
    Mus Jagodowy;
    4 szklanki jagód
    400 ml jogurtu naturalnego typu Greckiego
    1 szklanka cukru pudru
    2 galaretki o smaku owoców leśnych
    3 łyżki żelatyny
    Krem śmietanowy;
    500 ml śmietanki 30%
    250 gram serka mascarpone
    3 łyżki cukru pudru
    1 cukier waniliowy
    1 szklanka jagód
    2 łyżki żelatyny
    Wykonanie;
    jajka ubić z cukrem dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, olej i proszek do pieczenia. Upiec biszkopt.
    Jagody zmiksować z cukrem i jogurtem. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody, dodać żelatynę i ostudzić., dodać do zmiksowanych jagód wyłożyć na upieczony biszkopt i schłodzić( blachę najlepiej wyłożyć folią i położyć na to biszkopt)
    Składniki na krem ubić dodać namoczoną w małej ilości wody żelatynę i jeszcze ciepłą dodać do masy, wsypać jagody i delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć na mus i schłodzić. Na wierzch zetrzec gorzka czekolade
    SMACZNEGO!
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Jagodowe niebo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jagodowe Niebo 1. Jagodowe niebo z jagodami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.64 (236 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto Niebo w gębie

To może cię zainteresować