Grissini dla niemowląt

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 1 osoby

Idealna przekąska do rączki dla dziecka, które swędzą dziąsła

  • 50 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • opakowanie suchych drożdży
    150ml letniej wody
    240g mąki pszennej
    szczypta soli (lub wcale)
    2 łyżki oliwy lub oleju
    1 jajko

    dodatkowo: szczypiorek, bazylia, majeranek, siemię lniane (lub inne wybrane)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Grissini dla niemowląt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia (ja robiłam w automacie do pieczenia chleba). Potem ciasto jeszcze raz wyrobić podsypując maka, jeśli się klei.
    Podzielić na 4 części. Do każdej dodać wybrany dodatek, zagnieść.
    Lepić paluchy, kłaść na pergamin. Odstawić do ponownego wyrośnięcia na 10 min. Smarować roztrzepanym jajkiem.
    Piec w 200 st, termoobieg, ok. 15 min (aż się zarumienia i wyschną).
    Wychodzą z wierzchu chrupiące a w środku miękkie. Z przepisu wychodzi ok 20 sztuk
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować