Granita arbuzowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny, chłodzący napój.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg arbuza
    lód kruszony
    mięta
    1 cytryna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Granita Napoje

Granita arbuzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Arbuza kroimy na kawałki, usuwamy pestki i wkładamy do zamrażarki na godzinę. Rozdrabniamy miąższ w mikserze do koktajli z końcówką do kruszenia lodu. Dodajemy również kilka kostek lodu i ponownie miksujemy. Dodajemy sok wyciśnięty z 1 cytryny i dekorujemy listkami świeżej mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Napitki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować