Granita arbuzowa

  • wyświetlono: 566 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszny, chłodzący napój.

kada
  • 4 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

1 kg arbuza
lód kruszony
mięta
1 cytryna

Sposób przygotowania przepisu:

Granita arbuzowa

  • 1. Arbuza kroimy na kawałki, usuwamy pestki i wkładamy do zamrażarki na godzinę. Rozdrabniamy miąższ w mikserze do koktajli z końcówką do kruszenia lodu. Dodajemy również kilka kostek lodu i ponownie miksujemy. Dodajemy sok wyciśnięty z 1 cytryny i dekorujemy listkami świeżej mięty.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

arbuzgranita

Komentarze

Podobne przepisy

Woda arbuzowa

Dodane przez: euphoriaa33

Woda arbuzowa

Na upały polecam przepyszną wodę...

Arbuzowa lemoniada

Dodane przez: LenaGotuje

Arbuzowa lemoniada

Zimna, orzeźwiająca lemoniada z...

Arbuzowy drink

Dodane przez: BiteDelite

Arbuzowe orzeźwienie

Letni arbuzowy drink, który skutecznie...

lemoniada arbuzowa

Dodane przez: ewuska2016

Lemoniada arbuzowa

Pysznie smakuje

Arbuzowe smoothi

Dodane przez: weronka6

Arbuzowe smoothie

Koktajl bez mleczny, bardzo smakowity...

Arbuzowa lemoniada

Dodane przez: smak i uczucie

Arbuzowa lemoniada

Najlepsza na upały lemoniada zrobiona...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE