CORDON BLEU

5 (159 ocen)

Danie, które można szybko zrobić i jednocześnie jest pyszne.

Składniki:

  • 1kg szynki wieprzowej
    150g żółtego sera
    150g szynki
    4 ząbki czosnku
    2 jajka
    3-4 łyżki musztardy
    tymianek
    słodka papryka
    mąka
    bułka tarta
    olej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki Ser

Cordon bleu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę kroimy w plastry i rozbijamy. Przyprawiamy solą i pieprzem.
    Z musztardy, tymianku, słodkiej papryki i posiekanego czosnku robimy pastę.
  • 2. Mięso smarujemy przygotowaną pastą, następnie kładziemy plasterek szynki i sera.
    Sznycle składamy na pół i spinamy wykałaczką.
  • 3. Panierujemy kolejno w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
    Smażymy na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor,
    następnie zmniejszamy ogień i chwilę trzymamy pod przykryciem, żeby doszły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Musztarda Sery Szynka Tymianek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować