Ciasto śliwkowe

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Pyszne ciasto śliwkowe z chrupiącą kruszonką.W sam raz na zimowe dni do gorącej kawki czy herbatki:)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Ciasto:3 jajka
    0,5 szklanki oleju
    1 szklanka maślanki lub kefiru
    2,5 szklanki przesianej mąki
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka cukru
    Kruszonka:
    0,5 kostki margaryny
    1 szklanka mąki
    0,5 szklanki cukru
    mała łyżeczka cukru waniliowego

    śliwki świeże lub z kompotu lub mrożone
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Jajko

Ciasto śliwkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki ciasta zmiksować.Wylać na blaszkę.Na ciasto rozłożyć śliwki.Kruszonkę wyrobić.Wierzch posypać kruszonką.Piec 40-50 min. w temp.160-170 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mąka Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować