REKLAMA
Szpinakowe ciasto w każdej odsłonie smakuje pysznie. Dziś polecam jego połączenie ze śliwkami.
To jedno z tych ciast, które uwielbiam. Powstaje szybko, smakuje pysznie i zachwyca wyglądem!
(średnia 5 z 177 głosów)
Puszyste wysokie ciasto z lekkim aromatem migdałowym, warto sięgnąć do tego ciasta śliwek węgierek wtedy do ciasta nie potrzeba dodawać tyle cukru. Idealne ciasto do popołudniowej kawy z wykorzystaniem sezonowym polskich śliwek lub na ciepłą kolację z kubkiem mleka. U mnie śliwki opadły na dno i ciasto wyszło ,,do góry nogami,, :)
Niesamowicie puszysty a za razem bardzo prosty w wykonaniu placek. Odpowiednio słodki, świetnie komponuje się z kwaskowymi śliwkami.
Ciasta ucierane są szybkie w przygotowaniu, proste, a do tego uwielbiają towarzystwo owoców. I chyba za to najbardziej je lubię. Mojemu ostatniemu wypiekowi nadałam migdałowy akcent. Do tego orzeźwiający dodatek śliwek i mamy pyszne ciasto do popołudniowej kawy.
Ciasto szpinakowe z truskawkami, przełożone delikatnym kremem śmietankowym i galaretką z prawdziwych truskawek.
Komentarze