Ciasto mocno śliwkowe i łatwe,szybkie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Najlepsze ciasto mocno śliwkowe, lubimy , aby ciasta nie było za dużo ale śliwek sporo, ciasto jest idealną bazą do wielu owoców........SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 4 sztuki "L", cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, olejek pomarańczowy 5 kropli, palma 200 gram miękka, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, śliwki 3/4 kg
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto mocno śliwkowe i łatwe,szybkie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto mocno śliwkowe i łatwe,szybkie 1. Składniki temperatura pokojowa = do miski wbić jajka, wsypać cukier, cukier wanilinowy, dodać miękką palmę i olejek pomarańczowy, mikserem utrzeć do spienienia z 2 minuty na najwyższych obrotach.
  • Ciasto mocno śliwkowe i łatwe,szybkie 2. Do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia i połączyć składniki z 1 minutę na dość gęste ciasto.
  • Ciasto mocno śliwkowe i łatwe,szybkie 3. Forma silikonowa niska 25 cm i jedna silikonowa mała 15 cm (do pracy męża), ciasto rozsmarować w formach, wygładzić wierzch.
  • Ciasto mocno śliwkowe i łatwe,szybkie 4. Na cieście poukładać gęsto umyte i wypestkowane śliwki skórką do dołu.
  • Ciasto mocno śliwkowe i łatwe,szybkie 5. Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 45-50 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować