Arbuzy jako dekoracja potraw

4.5 (194 ocen)

  • 30 min

Świetna dekoracja sałatki czy talerza z wędlinami

  • 30 min

Składniki:

  • ogórek
    pomidor
    oliwki czarne
    kieliszek
    ostry nożyk
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Arbuzy jako dekoracja potraw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • arbuz 1. Ogórka wyszorować pod wodą i pociąć go na plastry. W każdym na środku za pomocą kieliszka wyciąć otworek. Wycięte kólka odłożyć na bok, nie będą już potrzebne.
  • arbuz 2. Pomidora wymyć pod wodą, wytrzeć i pociąć na plastry takiej samej grubości jak plastry ogórka. Z każdego za pomocą kieliszka wycinać kółka.
  • arbuz 3. Wycięte pomidorowe kólka włożyć do środka ogórka
  • arbuz 4. Każdy plasterek przeciąć na pół
  • arbuz 5. Oliwkę kroimy na cieniutkie plasterki, po czym wycinamy z niego nieduże trójkąciki. Układamy na pomidorowej części imitując pestki arbuza
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować