Agrestownik

4.49 (162 ocen)

  • 2 min

Jest to estetyczny i bardzo pysznyv placek.

  • 2 min

Składniki:

  • 5 jaj
    2 łyżki wody
    12 dka cukru
    10 dkg mąki
    6 dkg kartoflanki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 kostka masła
    1 szklanka cukru
    1 cukier waniliowy
    3 zółtka
    3 galaretki agrestowe
    słoik kompotu agrestowego
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery

Agrestownik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubij białka , doda cukier i żóltka , nastpnie ciepłą wode, mąke przesianą z proszkiem do piczenia i kartoflanką, Po ubiciu wylewamy wszytsko na blache i pieczemy w 180 stopniach przed około 35 minut.
  • 2. 2 szklanki soku z agrestu ugotowac z 3 łyżkami żelatyny, gdy zacznie gestniec wkrcic w utartą mase a na końcu wkrecic białka. Mase wykładamy na biszkopt nastepnie kładziemy agrest i zalewamy galaretką agrestową, wkładamy do lodówki na około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować