Zielona surówka do obiadu

5 (194 ocen)

  • 15 min

Szybka i pyszna surówka do obiadu.

  • 15 min

Składniki:

  • główka kapusty pekińskiej
    2 świeże ogórek zielony
    1 por (biała część)
    koperek
    śmietana
    majonez
    sól, cukier
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Zielona surówka do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szatkujemy drobno kapustę, ogórek obieramy kroimy w kosteczkę, białą cześć pora drobno szatkujemy. Drobno kroimy koperek. Śmietanę mieszamy z majonezem. Wszystkie składniki wsypujemy do miski doprawiamy solą cukrem, na koniec sosem śmietanowo- majonezowym. Ilość sosu zależy od upodobania i od ilości przygotowywanej surówki:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować