Zielona sałata do obiadu

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny dodatek do drugiego dania. Sałatę przygotowałam razem z cebulką i jogurtem naturalnym oraz kwaśną śmietaną. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kilka dużych liści zielonej sałaty
    1/2 średniej cebuli
    100 gr kwaśnej śmietany
    150 gr jogurtu naturalnego
    sól - do smaku
    pieprz - do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Zielona sałata do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zielona sałata do obiadu 1. Liście sałaty rwiemy rękoma na mniejsze części i wkładamy do miski z wodą, myjemy i przekładamy na cedzak. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Sałatę przekładamy na ręcznik papierowy i delikatnie osuszamy, wkładamy do miski. Dodajemy pokrojoną cebulę, jogurt, śmietanę oraz przyprawy i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jogurt naturalny Kwaśna śmietana Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować