Warstwowa sałatka z tuńczyka

4.5 (198 ocen)

Sałatka fajnie wygląda i ma wyrazisty smak.

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    - 2 puszki tuńczyka
    - 5 jajek
    - 1 średnia cebula
    - 5 dag masła
    - 15 dag żółtego sera
    - 6 łyżek majonezu
    - sól, pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Warstwowa sałatka z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:

    1. Tuńczyka osączamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i oddzielamy białka od żółtek. Białka i cebulę kroimy w kostkę. Masło zamrażamy. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    2. Przygotowane składniki układamy warstwami w następującej kolejności: białka, połowa żółtego sera, 3 łyżki majonezu, solimy pieprzymy, cebula, tuńczyk, masło(zamrożone należy zetrzeć na tarce o dużych oczkach bezpośrednio na tuńczyka), resztę żółtego sera, 3 łyżki majonezu, solimy, pieprzymy i na wierzch rozkruszamy żółtka.
    3. Schładzamy w lodówce.

Porady

Sałatka jest najlepsza na drugi dzień.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować