Sałatka z buraczka

5 (1 ocen)

  • 5 min
  • Dla 1 osoby

Czasami mam ochotę na sałatkę, którą przygotuję z tego co mam w domu. Gotowałam buraki, więc pomyślałam aby zrobić właśnie z buraka coś na śniadanie. Padło na tę sałatkę i muszę przyznać, że była smaczna. Szybko, smacznie i zdrowo. Tak więc czasami dziwne połączenia są strzałem w dziesiątkę.

  • 5 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 duży gotowany burak
    2 łyżki kukurydzy z puszki
    3 łyżki ciecierzycy z puszki
    1 mała czerwona cebula
    2 jajka ugotowane na twardo
    2 łyżki fety z zalewy ( kostki )
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    czarny sezam
    słonecznik
    dresing ( ilość składników według smaku ):
    oliwa z oliwek
    miód
    sól selerowa
    pieprz czarny
    musztarda ostra
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z buraczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraka po obraniu pokroić w kostkę.
    Jajka pokroić na większe kawałki a cebulę na ćwiartki i potem w plasterki.
    Wszystko wrzucić do miski, dodać odsączoną kukurydzę i cieciorkę, fetę oraz posiekaną natkę a także sezam i słonecznik.
    Składniki dresingu dokładnie wymieszać, dodać do sałatki i wymieszać ją.
    Odstawić na kilkanaście minut do przegryzienia się.
    Podawać jako samodzielne danie, ja zjadłam po prostu na śniadanie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować