Sałatka ryżowa z porem

4.51 (164 ocen)

Lekka sałatka odpowiednia dla osób przestrzegających diety.

Składniki:

  • 10 dag ryżu
    1 duży por
    1 puszka kukurydzy
    5 ogórków kiszonych
    Sos:
    4 ząbki zmiażdżonego czosnku
    3 łyżki oleju
    5 łyżek soku z cytryny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (164 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ryżowa z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować na sypko. Por drobno posiekać, zalać wrzącą wodą, odcedzić i zahartować zimną wodą, odsączyć. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Wszystko przełożyć do miseczki, dodać odsączoną kukurydzę, wymieszać.
  • 2. Składniki sosu połączyć, polać sałatkę, doprawić solą i pieprzem. Można ozdobić plasterkami pora.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Por Ryż Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować