Sałatka makaronowa z warzywami

5 (185 ocen)

  • 30 min

Sałatka z wykorzystaniem zupek chińskich.

  • 30 min

Składniki:

  • zupka chińska 3 szt
    kukurydza konserwowa 1 puszka
    groszek konserwowy 1 puszka
    por 1 szt
    szynka 5-6 plastrów
    ogórki konserwowe 5-6 szt
    sól
    pieprz
    majonez
    dowolna przyprawa
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Szynki

Sałatka makaronowa z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron połamać, zalać wrzątkiem na 3-4 minuty, przelać przez durszlak, osączyć i wystudzić. Można przed zaparzeniem makaronu dodać dowolną przyprawę albo też przyprawy ze zupek .

    Kukurydzę i groszek osączyć ze zalewy. Por oczyścić i drobno pokroić. Szynkę pokroić w cienkie paski. Ogórki pokroić w kostkę.

    Przygotowane składniki połączyć majonezem i doprawić do smaku. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować