Domowe zapiekanki

4.5 (161 ocen)

  • 15 min

czasami mamy na nie ochotę

  • 15 min

Składniki:

  • chleb

    masło

    ketchup

    przyprawa do zapiekanek i pizzy lub pojedyncze przyprawy:sol, pieprz, papryka slodka, papryka ostra, bazylia, oregano, czaber, ziola prowansalskie itp.

    2 cebule

    30 dkg sera zoltego

    2 laski kiełbasy torunskiej

    malutka puszka kukurydzy

    6 pieczarek

Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Przystawki Ser

Domowe zapiekanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Chleb kroimy na kanapki.

    2. Cebule siekamy w kostke, tak samo kroimy w kostke kiełbase torunska.

    3. Ser zołty scieramy na tarce na grubych oczkach - mozna rowniez pokroic na cienkie plasterki.

    4. Odcedzamy kukurydze z puszki.

  • 2. 5. Pieczarki myjemy i kroimy na plasterki.

    6. Kazda kromke chleba smarujemy masłem, nastepnie kechupem, posypujemy cebulka, kukurydza, kiełbaska, posypujemy przyprawami, rzykrywamy plasterkami pieczarek i posypujemy zoltym serem. Wierzch posypujemy słodka papryka.

    7. Ukladamy na blaszke i wkladamy do nagrzanego piekarnika na 5-10 minut.

Porady

Rada: Gotowe zapiekanki mozemy dodatkowo polac ketchupem i posypac zielenina.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować