Prowadzący Leszek Szurkowski bardzo sympatyczny człowiek z dużym zaangażowaniem
dzielił się z nami swoją wiedzą na temat fotografowania żywności przy użyciu domowych sprzętów typu talerz, biała deska do krojenia, pojemniki z Ikei, papier śniadaniowy /światło zastane i sztuczne/.
Uczestnicy fotografowali kosz warzyw, misę z owocami, lody, chleb.
Każdy miał możliwość użyć i przetestować sprzęt Nikona.
Mówiliśmy o kompozycji, perspektywie, mocnych punktach zdjęcia,
omawialiśmy interesujące książki kucharskie, zdjęcia na naszych blogach.
W przerwach zajadaliśmy się pysznym chlebem, który upiekła Małgosia, pieczonymi warzywami, crumble owocowym z kruszonką – wybornie :)
Dostaliśmy książkę "Radość fotografowania" i torbę termiczną Nikona.
Poznałam kilka sympatycznych dziewczyn, które podobnie jak ja uwielbiają gotować i fotografować.
Komentarze