Torcikowo

Torcikowo

O mnie:

Jestem szczęśliwą mamą, żoną i z czasem to u mnie kiepsko. Ale są dwie rzeczy które pokochałam ponad wszystko i dla których znajdę zawsze przysłowiowe 5 minut. Pierwsza i chyba najważniejsza to moje słodkości - ciasta, ciasteczka, torciki, chlebki, bezy, pączki itd......... Druga to bieganie :). Wszystko zaczęło się od....... moje Mamy, która jest rewelacyjną kucharką i jak mawiają moje dzieci "ciastkarką". Talent do gotowania odziedziczyła moja siostra, mnie zaś przypadł ten drugi. Sama słodyczy nie jem zbyt wiele :) za to moja rodzina je uwielbia. I tak każdą wolna chwilą staram się podsuwać im coś nowego, ciekawego. Na Blogu udostępniać będę najciekawsze przepisy, najwspanialsze torty i ciekawe porady. Zachęcam was do zaglądania, komentowania. Wszystkie dotychczasowe torciki i ciasta możecie obejrzeć na https://www.facebook.com/TORTYEWELINA/

Obserwujących: 0

 
Wiadomość
Użytkownik Torcikowo w dniu 20.01.2017 16:32 opublikował przepis:

TORT Z KREMEM CHAŁWOWYM

Tradycyjny biszkopt, połączony z delikatnym kremem na bazie chałwy. Pychota. Przepis na biszkopt udostępniony we wcześniejszych przepisach.
Użytkownik Torcikowo w dniu 18.01.2017 14:58 opublikował przepis:

CIASTO PYCHOTKA

Uwielbiam kruche ciasto, a już szczególnie jego połączenie z kremem i kwaśnym dżemem :). Pychotka spełnia wszystkie zasady. Zaliczam je do kanonu ciast obowiązkowych na rodzinnych imprezach. Nie jest skomplikowane, ale w smaku bezcenne :)
Użytkownik Torcikowo w dniu 18.01.2017 08:47 opublikował przepis:

OMLET JAGLANY

Jedno z moich najbardziej lubianych śniadań. Zresztą wszyscy bardzo je lubimy. Szybkie, lekkie a co najważniejsze zdrowe.
Użytkownik Torcikowo w dniu 18.01.2017 06:50 opublikował przepis:

PĄCZKI

Jeden z najlepszych jakie miałam okazję wypróbować.Ten łamiący mit, że w pączkach najważniejsze są żółtka.Sam sposób wykonania ciasta podpatrzony u Babuni, która zawsze żółtka ucierała z cukrem przed dodaniem ich do ciasta.
Użytkownik Torcikowo w dniu 18.01.2017 06:44 opublikował przepis:

Sernik Krakowski

Sernik pyszny aczkolwiek ciężki - tradycyjny. Można go upiec na pół - kruchym spodzie aleniekoniecznie. Równie dobrze smakuje upieczony sam - bez ciasta - i co najważniejsze u nas - bez RODZYNEK :). Za dużo dłubania później :).

To może cię zainteresować