Jeden z moich ulubionych. Przepis na ten pyszny sernik dostałam od mojej teściowej. Jest bardzo puszysty, delikatny i wilgotny.
pyszne, łatwe w przygotowaniu w dużej części nawet przez dziecko
Dzisiejsza porcja zdrowia to pyszny koktajl z bananem, jeżyną i kefirem. Ten kolor i smak urzeknie każdego miłośnika koktajli.
W moich okolicach grzyby te nazywane są podpinkami. Są jednymi z moich ulubionych. To bardzo delikatne i niezwykle aromatyczne grzyby. Zupa z tych niepozornych grzybków jest przepyszna i prosta do zrobienia. Może być też fajną propozycja wigilijnej zupy.
Pyszny, puszysty, wilgotny i rozpływając się w ustach. Rewelacyjne połączenie polskiego tradycyjnego sernika z dyniowym puree co nadaje mu wyjątkowy kolor, na chrupiącym spodzie polany masą orzechową. Smaki te wzajemnie się komponują i uzupełniają. Taki sernik może być fajną propozycja ciasta na świątecznym stole, ale nie tylko :)
Delikatne ciasto orzechowe obtoczone w polewie i oprószone wiórkami kokosowymi. Jedne z moich ulubiony ciastek z dzieciństwa.
Miodownik to pyszne świąteczne ciasto przygotowane na spodach na bazie miodu. U mnie przekładane kremem budyniowym, powidłami śliwkowymi, masą kajmakową i posypane orzechami polanymi czekoladą. Smaki idealnie się komponują i uzupełniają wzajemnie. Miodownik długo zachowuje świeżość. Najlepiej przygotować go kilka dni wcześniej.