Tartaletki z truskawkami pod kruszonką

0 (0 ocen)

pyszne babeczki z truskawkami i chrupiącą kruszonką

Składniki:

  • Ciasto kruche: na 6 sztuk o śr. 10 cm
    200 g mąki
    ½ kostki margaryny
    ½ szkl. cukru
    1 jajko
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    Nadzienie:
    25 dag truskawek
    wiórki kokosowe
    Kruszonka:
    4 łyżki margaryny,
    4 łyżki mąki,
    4 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tartaletki z truskawkami pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagniatamy. Chowamy do lodówki na 30 min. Ciasto rozwałkowujemy, wylepiamy foremki wraz z bokami. Truskawki myjemy, kroimy na połówki, układamy na cieście, posypujemy wiórkami kokosowymi. Zagniatamy kruszonkę, posypujemy truskawki. Pieczemy ok. 25-30 min. w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować