pyszne babeczki z truskawkami i chrupiącą kruszonką
Składniki:
Ciasto kruche: na 6 sztuk o śr. 10 cm
200 g mąki
½ kostki margaryny
½ szkl. cukru
1 jajko
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Nadzienie:
25 dag truskawek
wiórki kokosowe
Kruszonka:
4 łyżki margaryny,
4 łyżki mąki,
4 łyżki cukru
Tartaletki z truskawkami pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto zagniatamy. Chowamy do lodówki na 30 min. Ciasto rozwałkowujemy, wylepiamy foremki wraz z bokami. Truskawki myjemy, kroimy na połówki, układamy na cieście, posypujemy wiórkami kokosowymi. Zagniatamy kruszonkę, posypujemy truskawki. Pieczemy ok. 25-30 min. w 180 stopniach.
Komentarze